Haat aan diëten…

Ja, ik ben dus bezig met afvallen…
Of nouwja, ik doe maar wat en hoop dan dat er wat gebeurt. Ik sport 2 avonden in de week best fanatiek en denk dat ik daarna wel een stukje chocola kan eten. Of een koekje.
Maar helaas, zo werkt het niet wanneer je PCOS hebt… En als het dan ook nog eens Pasen is, dan gaat het bij mij helemaal mis…

Het is alweer even geleden, maar mijn paastak hangt er nog. Zo erg is het nu even weer gesteld met mij!
Al sinds december staan de cijfers op mijn weegschaal angstvallig stil… Zo nu en dan schieten ze ineens omhoog om een dag, of twee dagen later weer naar beneden te zakken.

Ik ergerde me behoorlijk aan mezelf; Tijd voor verandering!

Omdat dit patroon mij vreselijk stoorde, begon ik ongeveer twee weken voor Pasen weer heel actief op mijn eet en drinkpatroon te letten. Ik zag het helaas niet op de weegschaal, maar ik kreeg van alle kanten complimenten. Dus er gebeurde wel degelijk wat!
Ik zag het zelf ook, wanneer ik in de spiegel keek. Mijn kind werd spitser en mijn blubberbuik werd wat smaller. Ik weet het, het zal om milimeters gaan. Maar het viel mij op en dat gaf me weer moed om door te gaan!

IMG_20170413_135243_590

Met Pasen ging ik helaas weer de fout in… Ik nam één chocolade eitje… en nog één… En toen was het hek van de dam!
Ik at alles wat er in huis was met Pasen. Zelfs suikerbrood! En ik genoot hier niet eens echt van, dat was nog wel het ergste…
Waarom deed ik het dan toch?!

Gelukkig ligt het niet aan mij, maar aan mijn hormonen!

Gelukkig las ik in “mijn” boek (Het energieke vrouwen Voedingscompas van Marjolein Dubbers) dat het probleem niet aan mijn wil ligt, maar aan mijn hormonen.
Ik moet gewoon mijn voeding gaan veranderen om mijn hormonen weer stabiel te krijgen en om zelf weer stabiel te worden! Zo simpel!

IMG_20170417_151137_222

Dus daar ben ik nu mee begonnen. Twee weken na Pasen moet het maar weer afgelopen zijn met het gesjouw naar de koelkast en de voorraadkast!
Helaas is het zo makkelijk niet. De drang naar zoet is groot. Maar ik doe mijn best, echt waar!
Nu moet ik me gewoon focussen op het feit dat mijn lichaam wel degelijk aan het veranderen is. Die cijfers komen daarna vanzelf wel.

Ben je nou ook zo nieuwsgierig naar dit boek? Ik ga er binnenkort 1 weg geven!
Omdat ik zo ontzettend enthousiast ben.
Wat moet je doen? Niet veel! Behalve dan mij volgen. Op instagram en Facebook. (en Twitter)
Bij 500 volgers, op zowel Instgram als Facebook, ga ik een boek verloten onder mijn volgers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: