9 jaar, en dan…

Vandaag is een bijzondere dag. Ton en ik zijn alweer 9 jaar getrouwd.
Ik blijf dat iets heel bijzonders vinden, om zo lang al verbonden te zijn met de man van wie ik, na bijna 15 jaar, nog steeds heel veel hou!

Mensen die ons persoonlijk kennen, die weten wel hoe anti-huwelijk Ton ooit was!
Ik kan me nog elke dag verbazen over deze man. 
Hij is de meest zachte man die ik ken! 

Wanneer je hem hier naar zal vragen, zal hij nog steeds zeggen dat trouwen onzin is!
Maar stiekem is hij heel erg trots op die trouwring om zijn vinger! Hoewel deze er echt niet meer uit ziet en de edelsmid tranen in zijn ogen krijgt wanneer hij Ton zijn ring ziet… 

Wat maakt dan dat wij een huwelijk hebben wat voor ons zo goed werkt?
Ten eerste vinden wij het belangrijk dat we elkaar vrij laten. Niet te veel! 😉
Maar we hebben onze eigen hobby’s. Zo heeft Ton een volkstuin waar hij graag is. Hij kan zich hier helemaal ontspannen en ik vraag hem soms gekscherend of hij iets heeft gebruikt als hij weer thuis komt na een paar uurtjes tuinieren, zo ontspannen is hij dan vergeleken met toen hij weg ging!

Hoeveel verschil kan er zijn?!

Ik heb natuurlijk mijn blog, en hoewel Ton zegt dat hij deze nooit leest, weet ik dat hij dit stiekem wel doet! (Dus schat, bij deze! 😉 )
Ik krijg de vrijheid om te schrijven over de onderwerpen waarvan ik vind dat ik daar over moet schrijven. Hoewel er een paar dingen zijn waar ik van Ton niet over mag schrijven en dat doe ik dan ook niet!

We zijn niet het getrouwde stel wat over altijd samen is. Sterker nog; dat vinden we verschrikkelijk! Ton heeft zijn eigen avondjes weg en ik ook! Zo maak je mij veel meer blij met een avondje uit eten en de bios. Ton gaat veel liever naar een concert. Als ik met Ton mee zou gaan, wat heel raar zou lijken(!),  dan zou ik iedereen daar tegen de vlakte slaan…
Niet omdat ik nou zo agressief ben, maar omdat ik echt heel boos wordt van zijn muzieksmaak… Ik noem het dan ook: Dodenherrie. 😉
Aan de andere kant wordt Ton heel kriebelig van de bioscoop. Hij zal alleen wat beter zijn geduld kunnen bewaren. 😉

Doen we dan niks samen?! Zeker wel!
Wij, als echte huismussen, worden heel blij van een zaterdagavond samen thuis!
De jongens in hun bed, de wijn open en gewoon spelletjes doen. Suffe spelletjes als Rummikub. Of we nodigen vrienden uit en gaan dan Keezborden. (ken je dit spel niet?? Zonde! Zo ontzettend leuk!)
Maar net zo blij worden we van een avondje bankhangen. Heel suf ja, maar zo fijn!

Ik vergelijk ons met een weegschaal

Zoals je ziet zijn we dus totaal verschillend. Ik ben van mening dat juist dit ons zo gelukkig heeft gemaakt in de afgelopen 9 jaar!  We vullen elkaar aan, maar zorgen er ook voor dat we met beide voeten op de grond blijven staan. Evenals dat we elkaar zo nu en dan een “schop onder de kont” geven als dat nodig is!

Ik vergelijk ons huwelijk daarom ook vaak met een weegschaal. De ene keer is het wat meer Ton, de andere keer wat meer Roelfien. 
Ying en Yang is ook een goede vergelijking die ik laatst hoorde! Zwart en Wit en in het midden zit de kern waar je elkaar altijd in herkent!

Voor ons komen er nog wel wat mooie jaren aan denk ik! Hoop ik… 😉
Wat doen jullie voor je relatie om deze goed te houden?
Deel je je tip hieronder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: