De eerste ontmoeting

Zoals beloofd, zou ik schrijven over de eerste ontmoeting tussen de “gebroeders Bos”.

Het was een prachtig moment, die in ons geheugen gegrift staat!

Het was een uur of 8, toen mijn zus en zwager met Thomas bij ons in het ziekenhuis kwamen. Mijn zus en zwager hadden nog heel even in ons bed kunnen slapen, nadat ze het eerst hadden verschoond. ๐Ÿ˜‰

Maar ze waren al vroeg wakker na zo’n gekke nacht.

Ze hebben Thomas wakker gemaakt, die helemaal verbaasd was dat niet papa en mama er waren, maar zijn oom en tante!

Thomas had dus echt helemaal niets mee gekregen van de onrust die nacht! En dat terwijl we echt veel heen en weer liepen, bang om iets te vergeten!

Thomas kreeg even onze onverdeelde aandacht

We hadden van te voren al afgesproken dat Thomas eerst even alleen bij ons zou komen en dat mijn zus en zwager op de gang zouden wachten. Zo hadden we even ons eerste momentje samen en kreeg Thomas even onze onverdeelde aandacht.

Thomas was heel nieuwsgierig, maar ook vond hij het een beetje spannend.

Hij wilde Roan wel even vast houden. Jammer dat Roan een beetje misselijk was door de snelle bevalling, en daardoor alleen maar aan het huilen was. Maar dat maakte Thomas niks uit! Dit was zijn broertje! Daar had hij lang op gewacht!

IMG_20170324_101837_747

Ik had voor Thomas een “medaille” gekocht bij de prenatal. Het was een button met mooie rouches er om heen, waar op stond: Grote Broer.

Die kreeg Thomas van ons. Hij had hem dik verdiend!

Thomas was er heel trots op en wilde hem niet meer af doen. En nu, bijna 5 jaar later, heeft hij hem nog steeds en speld de button nog steeds zo nu en dan op zijn trui. Zo schattig!

IMG_20170324_101809_433

Na 10 minuten kwamen ook mijn zus en zwager kennis maken met hun nieuwe neefje.ย 

We vroegen ons na een uur wel af waar mijn ouders bleven. (Ton zijn ouders waren onderweg)

Toen mijn zus ze nog eens belde, bleken ze weer te zijn gaan slapen: Het is 1 april, Ton maakt vast een grap!

En eigenlijk snap ik dat wel! Het was de enige datum waarop ik niet wilde bevallen en toch werd Roan op die dag geboren! Maar deze datum past bij hem! Het had ook niet anders kunnen zijn! Hij is een levensgenieter en een grapjas!

Een beter grote broer konden we ons niet wensen!

Thomas was vanaf het eerste moment de beste grote broer die we konden wensen! Hij hielp me met alles! Van Roan in het badje doen, tot een flesje geven, Thomas deed het allemaal! Hij was echt beretrots op zijn kleine broertje en past altijd goed op hem!

Ondanks dat zijn kleine broertje nu niet zo klein meer is en ook eigenlijk wel een stuk sterker dan Thomas, zal Thomas altijd alles doen voor zijn broertje!

Zo ontzettend leuk om dat te zien!

Daar kunnen wij als papa en mama alleen maar heel erg trots op zijn, en dat zijn we dus ook!

IMG_20170324_101733_706

Hoe was de ontmoeting tussen jullie kinderen? En hoe ging het later toen de jongste groter werd? Vertel het in een reactie!

20170317_203231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: