Doei 2019, Hallo dan 2020! Blij dat het nieuwe jaar is begonnen…

Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben dat 2019 achter de rug is!
Het was een jaar waarin ik mezelf zo keihard ben tegen gekomen! En niet op een hele leuke manier ofzo…

Aan de andere kant was het ook een jaar waarin ik hulp ging zoeken en aanvaarden. Dat was niet makkelijk omdat het behoorlijk als een zwakte voelde.
Het was  voor mij, na ongeveer drie keer bij een coach te zijn geweest, een bewuste keuze: Of ik kwakkel de rest van mijn leven zo door zoals nu, of ik ga er 110% voor en maak daarna van 2020 mijn jaar!

Dat laatste koos ik voor. Heel bewust. Met als eerste voornemen dat ik alles zou gaan opschrijven en alle opdrachten in volle aandacht zou gaan doen!

Zo gezegd, zo gedaan! Ik belde een Psycho therapeut en kwam op de wachtlijst voor EMDR. Overigens had ik hier wel wat aanmoediging voor nodig. Ik was ervan overtuigd dat ik een heel ander mens zou worden, haha!
Ook Ton kwam mee naar de coach, waar ik elke week heen bleef gaan. Ik zette ongeveer 7 wekkers op mijn telefoon. Elke 2 uur ging er 1. Om “in te checken”. Een soort mini meditatie. Dit heeft me enorm geholpen om met twee voeten op de grond te komen. Ik zat zo vol in de stress modus…

Een heel bijzondere ervaring!

In juni ben ik begonnen met EMDR. In mijn geval, voor de mensen die het kennen, met tikjes op mijn benen. Wat een vreemde gewaarwording was dat! 
Ik kon gelukkig goed bij alle negatieve emoties komen (duh…). En per sessie voelde ik me sterker worden. Mijn innerlijke stem nam de overhand en werd sterker! Zo apart!

Eén van mijn vriendinnen zei tegen me: Als jij op straat kan lopen, op het schoolplein kan staan of kunt winkelen, zonder dat je bezig bent met die paar dames van de moedermaffia, dan is de EMDR voor jou geslaagd!
En warempel, na de tweede keer EMDR botste ik tegen één van die dames op! Nooit gemerkt dat die in de buurt was!

 

Uiteraard appte ik meteen bij de uitgang mijn vriendin: Het is gelukt!!!
Het was een eerste grote overwinning voor mij! Er volgden daarna nog vele.

Ik moest wel heel veel in de spiegel kijken!

Maar 2019 bleef zo wel in het teken van hard werken. Hard werken aan mezelf. Ondanks dat ik dat doe om uit de negatieve spiraal te komen, heb ik al die maanden gedacht: hoe lang nog tot 2020?!
En toch heb ik van oudjaarsavond geen mega groot feest gemaakt. Sterker nog, we zaten gewoon met zijn tweeen op de bank. Met zijn vieren hebben we om 00u geproost en om 00.30u was ik weer in huis en vond ik alles wel prima. Ik wilde alleen nog maar slapen…

Voor 2020 heb ik verschillende doelen. Niet om gestrest mee om te gaan omdat ik ze perse moet halen, maar gewoon, voor mezelf.  Omdat ik het leuk vind om aan het begin van elk jaar wat doelen te stellen en met een schone lei te beginnen!

Eén van deze doelen is mijn blog!
Daar ben ik meteen mee begonnen.  Mijn website is bijna weer helemaal Up-To Date! Alle foutmeldingen zijn weg. Dit had ik zelf nooit voor elkaar kunnen krijgen, dus ik ben blij dat ik hulp kreeg van een fijne kennis!
Maar tussen het bloggen door ga ik zeker nog meer veranderen aan mijn website, om het zo nog meer eigen te maken! Om het nog aantrekkelijker te maken voor jullie om te gaan lezen. 😉
Zo veel blogs als er ooit elke week online kwamen, dat ga ik voorlopig niet redden. Het is een hobby. Ik verdien er niets aan en doe het allemaal in mijn spaarzame vrije tijd. Maar er gaan wel weer blogs online komen! Er zit zoveel in mijn hoofd op dit moment, waar ik over wil schrijven!

Wie heeft ze niet, altijd weer dezelfde voornemens…

Verder heb ik als doel voor mezelf, ondanks dat ik mijn abonnement bij de sportschool heb opgezegd, om gezonder te worden! Ja, ik weet dat ik dat ieder jaar opnieuw als goed voornemen heb… Maar ik hoop nu een sterkere wil te hebben. Ook mede door alles in 2019…
Allicht zal ik, wat dit doel betreft, nog een paar keer een schop onder mijn kont nodig zijn! Die mogen jullie me geven hoor!

Als laatste doel wil ik alle dingen die ik in 2019 heb geleerd, in 2020 verder in praktijk brengen. 
Mijn grenzen beter bewaken, niet over me heen laten lopen, meningen wat meer van me af laten glijden en blijven inchecken en mediteren!

Vanaf hier wens ik al mijn lezers een heel gelukkig 2020!
Met veel mooie momenten en fijne mensen om je heen!

 

7 thoughts on “Doei 2019, Hallo dan 2020! Blij dat het nieuwe jaar is begonnen…

  1. Mooi geschreven!!! En op naar een fantastisch 2020…. en ja hoor iedereen heeft voornemens en doelen…. lastig soms maar met een beetje hulp kunnen we ze allemaal halen!

    Voor jullie een gelukkig en liefdevol 2020!! 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: