Een nieuw schooljaar!

De mensen die mij al een poosje volgen, die weten wat een heftige periode hebben gehad wat school betreft. Nu Thomas groep 5 nog eens over doet zijn onze verwachtingen dan ook behoorlijk hoog gespannen!

Thomas zelf heeft er, gelukkig, vooral heel veel zin in!
De laatste week van de vakantie hoorden we hem dan ook voor het eerst in ruim een jaar, weer fluiten! Ik vroeg me in eerste instantie verbaasd af wat ik hoorde. Daarna voelde ik een heel blij gevoel vanuit mijn tenen komen!

De laatste vrijdag van de zomervakantie hadden Thomas en ik al een gesprek met de nieuwe juffen. Niks bijzonders, gewoon een standaard procedure. 
Thomas wilde zijn mooiste kleren aan en zijn haren moesten goed in de plooi.
Totaal ontspannen zat hij in de klas en gaf helemaal blij zijn antwoorden. Dat hij er zin had was overduidelijk! En dat stemde ons zeer tevreden.

Thomas wilde zijn mooiste kleren aan!

De juffen kennen zijn achtergrond natuurlijk. Dus naar ons toe zijn ze heel open en vooral heel laagdrempelig. Dat geeft ons dan weer heel veel vertrouwen.

Voor Roan maken we ons niet zo veel zorgen. Die fladdert overal lekker tussen door. Hij weet wat hij wil en kan zijn grenzen goed aangeven. Hij gaat lekker zijn eigen gang en maakt zich absoluut niet druk om wat anderen van hem vinden!
Enige zorg wat Roan betreft is dat hij alles beter denkt te weten. Ook naar juf. 
Maar dit is vrij makkelijk op te lossen door Roan recht aan te kijken. (Hoewel dat nog wel een dingetje is. Ik denk dat hij kampioen weg kijken is. 😉 )

20170830_14251678851250

Dus al met al, verwachten wij een heel positief schooljaar!
Met twee ontspannen kinderen. Zonder al te veel moppers van de juffen. 

Wat zijn jullie verwachtingen? Ik ben er wel heel benieuwd naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: