En dan besef je dat veel drukte voorkomt uit de term “millenniumgeneratie”……

We hebben het allemaal druk, waar of niet? Elk gezin heeft het druk, beide ouders werken, financieel willen we gezond zijn, we willen ook nog leuke dingen doen en we willen goede ouders zijn… Herkenbaar?

De millenniumgeneratie is iedereen die geboren is tussen 1980 en 2000. Als je millenniumgeneratie gaat opzoeken op internet zijn we zelfverzekerd en kritisch maar ook sociaal en optimistisch.
Onze generatie wil alleen maar meer, we willen een carrière, we willen een leuk gezin, we willen op vakantie en we willen meedoen met alles wat anderen doen. En dit is ook iets wat je steeds vaker hoort in social media, psychologen en onderzoekers hebben hier al vaak onderzoek naar gedaan. Social Media word ook vaak gebruikt om de leuke kant van je leven te laten zien, kijk eens wat wij allemaal doen met onze kinderen, kijk eens naar onze leuke vakantie, kijk eens naar mijn nieuwe auto, kijk eens naar mijn nieuwe huis etc etc etc…. Wij posten alles op internet en dat maakt dat onze generatie continu het gevoel heeft meer te moeten, op te moeten doen tegen anderen en waarom?

Juist dat waarom dat is wat mij de laatste tijd zo bezig heeft gehouden.

Wanneer je mensen beter leert kennen dan alleen maar via social media dan zie je dat het lang niet alleen maar “happy life” is. Je ziet bijvoorbeeld dat mensen veel doen maar dat blijkt ineens op de creditcard, ze krijgen veel van hun ouders, hebben een mooi bedrag gekregen van ouders of kopen veel op afbetaling. Om maar eens naar materialistische zaken te kijken. Waarom zou ik me dan nog langer druk maken om wat een ander heeft? Ik ben hier dus mee gestopt!
En begrijp me goed er bestaat geen goed of fout hé!!! Iedereen moet alles doen op zijn eigen manier en waar hij/zij zich lekker en goed bij voelt!

Wij als gezin zijn trots op wat wij doen samen, ook wij kennen lastige tijden en diep zal ik er op social media niet op ingaan maar ik probeer ook niet altijd alleen maar de mooie wereld te laten zien. Wij vinden het bijvoorbeeld fijn om veel tijd met ons gezin door te brengen en dat zit voor ons in de kleine dingen, bijvoorbeeld een wandeling in het bos met de hond, even naar het zwembad, naar een klein dierentuintje hier in de buurt of gewoon heerlijk met elkaar thuis spelletjes doen, knutselen etc. Natuurlijk is een pretpark ook leuk en dat vinden wij ook maar wij willen onze kinderen ook de waarde van dingen meegeven, ze kunnen laten genieten van de kleine dingen. Dankbaar zijn voor de kleine dingen dat maakt de grotere dingen veel meer speciaal en geeft een mooiere herinnering!

En zoals ik al zei er bestaat geen goed of fout en een ieder heeft zijn eigen mening erover, maar waarom we zo graag tegen elkaar op willen doen? Ik weet het niet en dat antwoord ga ik ook niet vinden denk ik… Wat ik wel weet: ik leef mijn eigen leven heerlijk met mijn gezin….

Enjoy the Little things in Life,
Because one day you realize,
they were The Big Things!

Liefs,
Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: