En toen moest ik op dieet…

Vorige week schreef ik over mijn vage klachten die een naam bleken te hebben.
Om van die vage klachten af te komen, moest ik als eerste gaan afvallen. Het advies was om dit te doen door zo veel mogelijk koolhydraten te laten staan.

Wat betekende dit voor mij?
Ik liet per direct een aantal producten weg uit mijn voeding. Zoals: aardappelen, pasta, brood en zo veel mogelijke suiker. Dat was al een flinke stap. En om de werking van mijn medicijnen zo optimaal mogelijk te hebben, moest ik ook mijn geliefde kopje koffie zo veel mogelijk laten staan.

IMG_20161226_141038_754

Cold turkey ging ik aan de slag. En dat heb ik geweten!!
Ik moest letterlijk afkicken! Inclusief trillen, hoofdpijn, chagrijnig en moe zijn!
Dat was best pittig, maar ik had een duidelijk doel voor ogen en telde de dagen af waarop ik dacht dat ik me beter zou gaan voelen. Het afkicken van suiker zou ongeveer een week duren had ik gelezen. Gelukkig voelde ik me na 5 dagen al een heel stuk beter. 
Ik probeerde ook wel lief voor mezelf te zijn door mezelf niet te veel te straffen. Als ik het gevoel had dat ik trek had, dan at ik iets. Maar in plaats van een koekje of een snoepje nam ik dan een wortel of een stukje kaas of vlees.

Ik koos wel dingen die ik lekker vind

Ik koos wel dingen die ik zelf echt lekker vond. 
Zo had ik bijna elke avond trek in iets, maar ik kon natuurlijk niet met een zak chips op de bank ploffen! Dan koos ik bijvoorbeeld voor walnoten met een stukje kaas en een stukje worst. Ik kon daar dan echt heel erg van genieten en ik voelde me echt heel verantwoord bezig! Daardoor was ik echt trots op mezelf!
Na ongeveer twee weken merkte ik ook dat mijn smaak veranderde en dat ik veel meer genoot van de smaken die ik proefde, in plaats van dat ik at om te eten.

IMG_20170411_220634_045

Het afvallen ging in het begin natuurlijk heel erg snel! Ook de centimeters vlogen er af! Na een maand was ik rondom mijn buik al 15 centimeter kwijt! Dat gaf me een trots gevoel! Eindelijk lukte het me om af te vallen! Ik vond het bijna gênant worden hoe trots ik op mezelf was! Maar ik genoot er echt van! Mijn broeken konden al bijna 2 maten kleiner! En mijn bovenkleding zat ruimer dan ooit! Mensen om me heen begonnen het nu ook echt te zien, wat voor mij alleen maar meer stimulerend werkte.

Ik zoek nog steeds naar die positieve vibe

Ook in de maand november kwam ik niks aan. Ik was nu 12 kilo afgevallen! Helaas heb ik mezelf op 31 december niet in de hand gehouden, en bleek ik in januari toch weer 4 kilo zwaarder te zijn… 
En die moesten er weer af… Alleen kon ik de de positieve vibe die ik in augustus wel meteen had, nu niet terug vinden… En nu, in april, zoek ik die nog steeds. 
Het is gewoon te lekker, om een stuk chocola te eten, of een koekje… of 4.
En als je in de winkel rond kijkt, dan zitten overal gewoon heel veel koolhydraten in. 
Het beste zou zijn om gewoon zelf heel veel te maken. Maar dat kost natuurlijk veel tijd en ook wat meer geld dan wanneer je in de winkel een pak crackers koopt.
Gelukkig vind ik het wel leuk om in de keuken te staan! En lang leve het internet, ik heb steeds meer recepten die geen handen vol geld kosten en toch koolhydraatarm en lekker zijn.

IMG_20170411_220509_996

Ik hoop dat, door erover te schrijven, ik weer een duidelijk doel krijg en weer heel goed mijn best zal kunnen doen!
En ik lees van jullie ook graag tips en recepten! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: