Gezond Recept

Het is weer tijd voor een nieuw recept!
Deze keer koos ik voor mijn nieuwe lievelings-gerecht. 
Het is gezond, makkelijk klaar te maken en, ook niet geheel onbelangrijk, snel klaar!

Pasta met Zalm!

Ingrediënten:
Volkoren of spelt pasta
Zalmfilet
Kookroom of roomsaus
Cherry tomaatjes
Ui 
Knoflook
Peper en Zout naar smaak
Olijfolie

Breng water aan de kook voor de pasta met wat zout en een scheutje olijfolie.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Bak dit op als de pasta aan de kook is. Voeg hier de peper en zout naar smaak toe.
Snipper ook de zalm in kleine stukjes. En halveer de tomaatjes.
Als de pasta gaar is, laat het dan goed uitlekken.
Voeg ondertussen de zalm, tomaatjes en kookroom bij de ui en knoflook. Roer dit goed door elkaar.
Leg de pasta op een bord en leg daar het mengsel met de zalm boven op.

Eventueel kun je er nog wat groene sla bij eten. Bijvoorbeeld Rucola of Veldsla.

Nu is dit niet bepaald koolhydraatarm. Maar het is wel met de juiste koolhydraten klaar gemaakt. Die er voor zorgen dat je de komende uren een verzadigd gevoel hebt.
Ik ben momenteel heel erg zoekende wat nu beter is, zo min mogelijk koolhydraten, of vooral veel groente en de langzame koolhydraten zoals deze pasta.

Ik ben eigenlijk ook wel heel benieuwd naar jullie favoriete recepten! Ik lees ze heel graag terug in de reacties! 🙂

3 gedachtes over “Gezond Recept

  1. Maaike zegt:

    Gezond eten dat is belangrijk, gevarieerd en daar horen zeker koolhydraten bij!
    Niet te veel uiteraard maar je hebt ze nodig!
    Als je er niet uitkomt, wil ik je best een keer laten zien wat ik doe!

    Liefs maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *