Goede Voornemens

Hoe gaat het met jullie voornemens?!
Ik las ooit eens ergens dat meer dan 50% van de mensen die goede voornemens maken, dit al binnen een week weer zijn vergeten.
En aangezien ik normaal, om die reden, nooit aan goede voornemens doe, tot nu, heb ik me voorgenomen ( ๐Ÿ˜‰ ) om zo nu en dan een update te maken.

Maar allereerst, wat zijn mijn goede voornemens nou precies?
Ik had al wel geschreven dat ik bovenaan heb staan dat ik dit jaar aardig wil zijn voor mezelf.
Daarnaast wil ik meer tijd maken voor het bloggen. Dit wil ik consequenter gaan doen. Dat lijkt me voor mezelf, maar ook voor jullie prettiger.
Ook in huis wil ik het beter op orde houden. Ik merkte vorig jaar dat het me soms echt begint te irriteren. En niet alleen mij, maar zelfs Ton klaagde over de hoeveelheid spullen die we hebben! Dat ik zo ver achter ga lopen komt vooral omdat ik steeds alles aan het uitstellen ben. En ik had het idee dat juist die irritatie me meer energie koste dan het werkelijk aanpakken van taken in huis.

En, last but not leat, wil ik nu definitief een einde maken aan mijn ongezonde levensstijl!

Ik heb een heleboel inspiratie opgedaan toen ik in november naar het Better Health Festival was. Ik heb daar met een aantal hele leuke mensen gesproken. Ze konden mij een hoop leren en ze gaven mij ook een heleboel inspiratie. Ik heb dat allemaal rustig laten bezinken. Want het was zoveel dat ik het allemaal eerst moest plaatsen.
Het leek me daarom perfect om op 1 januari te starten, samen met mijn andere goede voornemens!
Ook al kreeg ik het advies om het niet uit te stellen. Want van uitstel komt natuurlijk afstel.

Ik ben benieuwd wie het al opgevallen is dat alle bovenstaande dingen te maken hebben met energie. Of in mijn geval het missen er van.
Door te bloggen krijg ik energie. Ik moet er alleen tijd voor maken. Als mijn huis opgeruimd is, ga ik sneller met de laptop zitten om te bloggen. Ik krijg er ook rust van in mijn hoofd, wat weer meer energie geeft. Om deze twee dingen consequenter te kunnen gaan doen, zal ik wat dingen moeten laten. Ik kan wel overal ja op blijven zeggen, maar ik loop aan mezelf voorbij…
En natuurlijk weer het belangrijkste, door gezonder te leven en eten, krijg je vanzelf al meer energie. Ook om meer te gaan ondernemen en te gaan doen. Dus die is voor mij nog wel de allerbelangrijkste!

Maar goed, het is nu 4 januari en nu zijn jullie vast benieuwd hoe het tot nu toe gaat!
Ik moet zeggen, tot zover gaat het redelijk goed!
Het is even wennen, vooral om bij de kasten uit de buurt te blijven! ๐Ÿ˜‰

Voor de rest scheelt het al een hoop dat ik in mijn 12 dagen “vakantie” en hele hoop achterstallig werk heb weg gewerkt. Van de zolder tot de tuin. veel was weer opgeruimd. En dat voelde heerlijk! Ondanks dat heb ik wel genoten van een paar vrije uurtjes hoor! ๐Ÿ˜‰

Hadden jullie ook goede voornemens, of doe je er bewust niet aan?
Ik ben er wel benieuwd naar! Laat het me weten in een reactie, dat vind ik gezellig!

2 thoughts on “Goede Voornemens

  1. Zeker wel goede voornemens! Gezonder levenโ€ฆ. meer hardlopenโ€ฆ. beter plannen ๐Ÿ˜‡ en meer me/we time ik wat voor mezelf en vooral ook meer dingen met mijn partner doen ff zonder kidsโ€ฆ.

    Succes Roelfien you can do it!!! ๐Ÿ’ช๐Ÿผ๐Ÿ’ช๐Ÿผ๐Ÿ’ช๐Ÿผ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: