Is het een tweeling?!

Nee, ze schelen drie en een half jaar!
Goh, echt waar?! Ja echt waar!

Ik hoor dit dagelijks. Meestal zelfs meerdere keren.
Nu weet ik wel dat het ook niet slim is dat onze jongens hetzelfde kapsel hebben en vaak ook nog dezelfde jas aan. Maar het staat ze zo schattig!

Onze jongens zien er nagenoeg precies hetzelfde uit. Ze zijn allebei ontzettend blond en hebben dezelfde vorm in hun gezicht. Dezelfde kleur ogen en bijna dezelfde neus.
Dus ik snap de vragen best!

Als blikken konden doden!

Zo was ik laatst met Roan nog bij de Jumbo, onze buurtsuper. Thomas had even daarvoor een boodschap voor mij gehaald, maar het was niet goed, dus ik moest het ruilen.
De meneer die Thomas had geholpen zei tegen Roan: Ik zei het al tegen je he? Als je moeder het niet goed vind, dan kan ze wel komen ruilen!
Roan keek de meneer in kwestie vreemd aan. 
Sowieso moet je bij Roan niet aankomen met het feit dat hij zo op Thomas lijkt. 
Mensen die hem Thomas noemen krijgen een dodelijke blik. Zo ook deze aardige en behulpzame meneer van de jumbo! 😉

IMG_20170421_094412_003

De mensen die ons beter kennen, zien de minimale  verschillen wel. Het haar wat bij Roan naar links valt en bij Thomas naar rechts. De brutale blik in Roan zijn ogen en de wat onzekere uitdrukking in Thomas zijn ogen. De kleine plekjes die Thomas altijd op zijn armen en benen heeft en het gave huidje van Roan.

Thomas is zo mijn spiegel, dat het bijna eng is…

Maar als ouders zien we nog zo veel meer verschillen!
Zo lijkt Thomas zo sprekend op mij. Hij is zo ontzettend mijn spiegel, dat het bijna eng is!
Zo bang om niet aardig gevonden te worden, zo zijn best doen om iedereen te pleasen. Zo als hij op zijn tenen loopt omdat hij op school zo tegen iedereen moet op boksen, dat hij thuis zijn ei kwijt moet. Niet altijd even leuk voor ons, maar wel te begrijpen. 
Daarentegen is Roan precies zijn vader. Nergens bang voor. Weet precies wat hij wil en krijgt alles voor elkaar. En lukt het niet? Dan sla je gewoon je broer of je noemt iemand stom!
Roan kan ook zo veel beter zeggen wat er in zijn hoofd om gaat. Al toen hij drie was, kon hij zeggen dat hij iets spannend vond, of gewoon eng. Thomas kan dat nog steeds niet. Hij is een echte binnenvetter.

Dus als iemand me dan weer vraagt of we een tweeling hebben: Nee hoor! Ja ze lijken op elkaar, maar qua karakter zijn ze totaal het tegenovergestelde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: