Januari, Hoe verging me het afvallen?

Hear, Hear! Het is alweer februari!!
Ongelooflijk, wat gaat de tijd snel! Hoewel ik januari altijd de langste maand vind voor mijn gevoel, en de laatste week ook voorbij kroop, is het toch snel gegaan! Met als belangrijkste doel voor mij: een begin maken met afvallen.

Zoals jullie weten, ben ik op 1 januari gestopt met al het ongezonde eten te eten. In de hoop dat ik weer wat zou gaan afvallen.
Meestal vind ik dat best pittig, maar het ging me best makkelijk af deze keer.
Heel bewust zei ik tegen mezelf: Ik mag dat koekje wel, maar ik wil het niet! Ik wil gezond worden!
Natuurlijk weet ik best dat je die knop in je hoofd om moet zetten. Dat je het zelf moet doen en dat je zelf die keuze moet maken tussen goed en “slecht”. 
Maar in de praktijk valt dat meestal behoorlijk tegen, bij mij. 😉

Toch merkte ik een wezenlijk verschil in mijn hoofd nu.
Zo kwam Roan naar me toe, tijdens het doen van de boodschappen, met chocolade zoenen: “Kijk mam, deze wil jij wel hè? Oh wacht, die mag je niet natuurlijk…” 
Als vanzelf kwam er uit mijn mond: “Roan, ik mág ze wel! Maar ik wil ze niet!”
Ik was zelf aan het klapperen met mijn oren! 

Die Drang naar zoet, dat is wel een dingetje…

De drang naar zoet wordt nu wel minder. Gelukkig maar!
Afgelopen week had ik één dag waarop ik ineens weer heel veel verlangen had naar zoet. Maar, zag ik later, het was/is ook de tijd van de maand. En het was hier in huis een baaldag! Ik geef er nu aan toe door een banaan te eten. Of bananenpannenkoekjes te maken. Dat helpt me goed, het verlangen naar zoet is daarna wel weer weg!

Maar doet de rest van mijn gezin dan met mij mee?
Nou, nee! Dat wil ik ook absoluut niet! Ton heeft lichamelijk heel zwaar werk en heeft de koolhydraten dus ook hard nodig! Als ik 51 ben, met zo’n lijf, dan teken ik ervoor! (nou oké, wel als vrouw dan!) En ook de jongens kunnen hun koolhydraten niet missen. Ze zijn jong en groeien behoorlijk. Sowieso vind ik een kind op “dieet” zetten niet bepaald bevorderlijk. (Als het echt nodig is, oké, maar dan niet op deze manier!)

Wat was het resultaat?

Maar wat heeft het me opgeleverd, al die koolhydraten die ik liet staan?
Nou, toch een mooi getal! -4,5 kilo! En -17 centimeter. (Gemeten over 4 plekken)
Ik schreef natuurlijk al dat ik in één week 4 kilo was afgevallen. De week erna was er weer bijna een kilo bij… Mijn hoofd had toen de neiging om meteen de handdoek in de ring te gooien, dus ik was erg blij dat ik die ochtend nog een afspraak had staan voor EMDR! Ik gooide er daar dan ook meteen mijn frustratie uit.

Het belangrijkste voor mij is, om het afvallen vooral los te laten. Ik moet me vooral richten op hoe ik me voel. Als ik gezonder eet, voel ik me (uiteraard) ook beter en minder moe. Dat is natuurlijk al een prachtig. 
Door de PCOS zal afvallen nooit lukken zoals het een ander wel lukt. 
Daarom heb ik ook geen doel in mijn hoofd, qua gewicht. Maar wel qua gevoel.
En ook wel een beetje qua kledingmaat. Het meest hoop ik dat die buik weg gaat. 
Op foto’s vind ik mezelf er altijd uit zien als iemand die hoogzwanger is…

Hoe scheef kan een zelfbeeld zijn?

Ook dat zelfbeeld moet natuurlijk veranderen. Daar werk ik hard aan, in combinatie met de EMDR. Het beeld wat ik in mijn hoofd heb (Alá Miljuschka Witzenhausen 😉 ), strookt niet met wat ik in de spiegel zie. Ken je die programma’s van TLC, die mensen van rond de 300 kilo? Nou, dat zie ik in de spiegel… En nee, ik kom niet eens in de buurt van dat gewicht! Niet eens op de helft!
Dus aan dat beeld valt nog wel wat eer te behalen! En door wat te gaan afvallen natuurlijk!

Verder heb ik natuurlijk mijn blog eindelijk weer opgepakt!
Allereerst ben ik alle fouten van mijn website eruit gaan halen.
Achter de schermen ben ik nog steeds van alles aan het veranderen.
Ook pakte ik mijn Instagram weer actief op. En dat is te merken!
Daar wordt ik dan weer heel blij van! Tenslotte doe je het als blogger toch om de bezoekers, laten we eerlijk zijn! Het heeft weinig zin om alleen te bloggen voor het handjevol mensen wat ik tot nu toe had… Al ben ik met deze mensen ook super blij natuurlijk! 😉
Dus ik ga lekker zo door met bloggen!

Nu ga ik genieten van de maand februari! De maand waarin ik meestal voor het eerst weer even buiten zit, in het zonnetje! Met een jas aan, dat wel. Maar toch is dat voor mij genieten met een grote G!

Hebben jullie nog leuke plannen voor deze maand? Laat het weten in een reactie!

 

3 thoughts on “Januari, Hoe verging me het afvallen?

  1. Complimenten over de manier dat je afvallen weer opgepakt hebt. Ook ik ben bezig met het streven naar een gezond gewicht. Onder begeleiding van een zeer enthousiaste coach. Ze begeleidt in de beweging (2x per week) en kan bij haar terecht voor voedingsadviezen. Succes. blijf je volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: