Januari in de Dop

Het is alweer februari! Om eerlijk te zijn ben ik altijd wel blij als we januari achter de rug hebben. 
Voor mijn gevoel duurt deze maand altijd erg lang…
In februari merk je altijd dat het weer wat langer licht is, en vooral ook weer wat vroeger. 
Ik wordt daar altijd wel vrolijk van!
Februari is meestal ook de maand waarin ik voor het eerst weer even buiten in het zonnetje zit. Met jas welliswaar, maar het geeft een fijn gevoel!

Maar goed, januari was ook een fijne maand!
Ik ben mijn enorme “To-Do lijst” mooi aan het afvinken.
Onder andere heb ik ons toilet eens flink onder handen genomen. Eigenlijk ben ik de enige in huis die blij is met het eindresultaat… Snap je dat nou?!

De jongens hebben zich in de laatste week van de kerstvakantie nog flink uitgeleefd op het springkussenfestival! Onze gemeente organiseert steeds meer voor de kinderen in de vakanties. Een super leuk initiatief vind ik!

Verder ben ik ook weer heel goed om mijn eetpatroon gaan denken. Weer drie gezonde maaltijden en geen ongezonde tussendoortjes meer.
Vooral het ontbijt is iets waar ik goed om moet denken omdat die er snel bij in schiet.
Ik merk wel dat ik me de hele dag door beter voel als ik goed heb ontbeten.

Voor mijn gevoel heeft de zon in januari al meer geschenen dan in ongeveer heel 2017.
Ja, dat zal wel aan mij liggen. Maar he! Ik zie de zon weer!
Ik geniet dus ook ieder moment dat de zon schijnt. Ik ben dan meteen veel buiten met alle kinderen, om zoveel mogelijk vitamine D binnen te krijgen!
We wandelen dan lekker in de buurt, waarbij alle kinderen zelf hun laarzen hebben aangedaan.
Dat bewijst de foto wel. 😉
Ook de konijntjes profiteren van het feit dat we buiten zijn. Ze kunnen even de pootjes strekken in de tuin. Dat moet nog wel apart, omdat Woezel nog niet gecastreerd is. Maar deze afspraak staat gepland voor februari!

De vele regenbuien laten wel zijn sporen achter… Vooral op school is de omgeving echt goor… Onze kinderen komen dan ook elke dag echt vies thuis. Schoenen dragen ze al niet eens meer… Dat scheelt wel weer wat stress.
Gekscherend riepen we vorige week nog wel dat ik mijn gastkinderen gratis zwemles geef. En dat ze een zwemvest moeten dragen als ze in de fietskar zitten. (vandaar ook de zwemles)

In het laatste weekend van januari hadden we veel verjaardagen. Maar tussendoor genoten Ton en ik van een kopje thee op bed. Gemaakt door Thomas en Roan! Echt mensen, het heeft voordelen dat de kinderen groter worden! 😉
Ook kochten we, eindelijk, een nieuw kleed voor in de woonkamer. En dat is zo fijn! Het ziet er ook meteen weer een stuk knusser uit! 
Ook haalde ik weer bloemen in huis. Dat doe ik echt veel te weinig! Terwijl ik er zo van kan genieten!

En nu op naar februari!
Hoe was jullie januari?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: