Kerst en Oud en Nieuw

En dan is het alweer kerst geweest! Wat een jaar hebben we achter de rug! Een rollercoaster van jewelste. Een jaar waarin we hele hoge hoogtepunten en hele diepe dieptepunten hebben meegemaakt. En….we zijn overal toch weer samen door gekomen. En dan, zo aan het eind van het jaar toch de behoefte om een beetje te reflecteren op het leven in 2018.

De kinderen doen het goed. Mijn dochter komt weer zachtjes bij van het trauma van de zomer waarin zij een van haar beste vriendinnen verloor door een vreselijk ongeluk, waar ik in mijn vorige blog uitgebreid over schreef. En wat een ontzettend lieve reacties kreeg ik hierop, dank daarvoor!

De middelste zoon is druk aan het werk en denkt na over de toekomst in de schoolbanken en de jongste staat op slagen en weet al waar hij na die tijd naar toe wil. Ook hij is lekker aan het werk en hangt de puber uit waar het maar kan. Ach ja, 15 jarige jongens…..voor moeders vooral: adem in, adem uit, fingers crossed and hope for the best. En het allerbelangrijkste: in contact blijven. Uitstralen dat je er voor ze bent wanneer ze hulp nodig hebben en betrokkenheid laten zien bij waar ze mee bezig zijn. Maar ook loslaten en ruimte geven om hun eigen fouten te maken en leven te leiden. In het kader van: Ik ben je vangnet, mocht het uit de hand lopen.

Mooie voornemens

3 jaar na ingrijpende beslissingen over ons gezin is het stof gedaald en is iedereen gewend aan de nieuwe situatie. Voor mij persoonlijk een hele goeie nieuwe situatie. Ik ben in april van dit jaar ten huwelijk gevraagd en ga in 2019 trouwen! In juni gaan we de stap zetten en we hebben er ontzettend veel zin in. Ook daar worden zo langzamerhand de plannen concreter en zetten we stappen in de goede richting. We willen een persoonlijke dag met ceremonie en later een feest om het leven te vieren met mensen die ons dierbaar zijn. En dan samen de toekomst tegemoet.

Overigens heb ik echt niet de illusie dat het een volledig geïntegreerd samengesteld gezin wordt. Bij mijn partner (nou ja, verloofde dus :D) zijn de 4 jongens al goed op weg in het leven en ook die 3 van mij zetten grote stappen naar zelfstandigheid. Maar als we van elkaar op aan kunnen en als we weten van elkaar waar we zijn en dat we er ook voor elkaar willen zijn als het nodig is, is het wat mij betreft al helemaal in orde. Ik word ook geen stiefmoeder, bonusmoeder of wat dan ook….ik ben Anne en ik ondersteun mijn partner zo goed als mogelijk bij het uitvoeren van zijn vaderschap. Ik breng in waar ik goed in ben en hou me vooral op de achtergrond, maar ik ben er als ze me nodig hebben. En dat is het dan ook. Niet meer en niet minder.

Gezelligheid

Bij ons thuis is het soms een komen en gaan van allerlei kids en dat is al met al gewoon heel gezellig. Never a dull moment zogezegd. En dan hebben we zelf ook nog een drukke agenda. We maken samen en solo muziek, we geven dansworkshops en treden regelmatig op. Een heerlijk leven waarbij ik soms wel even op de rem moet trappen. Slapen is ook best belangrijk, zeg maar. Hahaha.

Ik wil jullie allemaal van achter mijn toetsenbordje een heel goed 2019 wensen en maak er een paar mooie dagen van. En trouwens, als de dagen niet zo mooi zijn of als er veel herinneringen boven komen drijven die je verdrietig maken (wat ook heel goed kan!) bedenk dan dat ze ook weer voorbij gaan. Het wordt vanzelf weer later, het wordt ook vanzelf weer lente.

Een heel gezond en gelukkig 2019 gewenst!
Anne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: