Koolhydraatarme recepten

Zoals beloofd ga ik geregeld een persoonlijk recept delen.
Dat ga ik elke derde week van de maand doen.
Maar heb jij nou ook een recept, waarvan je vind dat die niet mag missen in mijn koolhydraatarme keuken, mail me dan, en wie weet staat jouw recept de volgende keer hier!

Deze keer maakte ik voor het eerst gevulde paprika’s.
Dit omdat het me al een tijdje erg lekker leek. Maar ook omdat ik van een vriendin een paar paprika’s kreeg en ik het zonde vond om ze weg te moeten gooien.
Het recept vond ik op koolhydraatarmrecept.nl

Wat heb je ervoor nodig:
# 2 rode paprika’s (ik had oranje, dat leek mij ook prima)
# 1 ui
# 1 teentje knoflook
# 250 gr kastanje champignons
# 250 gram verse spinazie
# 120 gr geitenkaas
# 1 tl tijm
# snuf nootmuskaat
# peper en zout
# ruime hand walnoten
# 50 gr geraspte kaas

IMG_20170518_131745_379

Hoe maak je het klaar:
# verwarm de oven voor op 200 graden en vet alvast een ovenschaal in.
# Was de paprika’s en halveer ze. Haal de zaden er uit en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Laat ze goed uitlekken.
# Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
# Fruit de ui 2 minuten glazig, voeg de champignons toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Roerbak dit ongeveer 5 minuten.
# Voeg dan de spinazie toe en laat dit slinken.
# Brokkel de geitenkaas en hak de walnoten grof. Voeg dit toe aan het spinazie mengsel samen met de tijm en nootmuskaat. Voeg de zout en peper naar eigen smaak toe. Voeg ook de geitenkaas nog even toe en laat dit mee verwarmen.
# Vul de paprika helften met het mengsel met zo min mogelijk vocht uit de pan.
Verdeel de walnoten over de paprika’s en doe er als laatste wat geraspte kaas over.
# Bak de paprika’s ongeveer 20 minuten in de oven.
#Serveer het met een beetje groene salade zoals bijvoorbeeld veldsla.

IMG_20170508_193548_896.jpg

Een gedachte over “Koolhydraatarme recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *