Kwali-tijd! Hoeraa!! Wat een geweldige ervaring!

Het leven is druk, het leven met baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen en opgroeiende kinderen ook heel druk! Het leven met een puber….tja….ook druk. En dan is het des te belangrijker om kwali-tijd in te bouwen. Dat heb ik deze zomer wel gemerkt. En wat een ervaring werd dat!

Mijn vijftienjarige zoon is ondertussen aan het werk. Chinees rondbrengen in de stad en vakken vullen in het dorp. Wij hebben altijd met het kerngezin in een dorp gewoond en ik woon ondertussen samen met mijn nieuwe partner in de stad. Mijn jongste verdeelde eerder zijn tijd tussen stad en dorp, maar nu hij meer werkt in het dorp is hij meer bij zijn vader en minder bij mij. En dan gaan de weken wel heel erg snel voorbij.

Toen we de zomervakantie bespraken zag hij het ook niet zitten om twee lange vakanties te doen. Een met zijn vader en een met mij. Hij wilde in de zomervakantie ook graag met zijn vrienden optrekken en wat extra werken. Ik vond het wel belangrijk om ook wat extra tijd met hem door te brengen en dus kwamen we op een leuke tussenvorm; een weekend naar een grote Europese stad en hij mocht kiezen. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. Het werd Parijs. Heerlijk! Goeie keus, zoon!!

Parijs!

AirBnB was gewillig, er ging een gezellige vriend mee voor zoon en zo togen wij eind augustus naar Parijs. Een leuk appartement voor ons vieren en een voorspoedige reis hielpen mee aan een ontzettend leuk weekend. Voor ons was het geweldig dat er een leuke vriend van mijn zoon meeging. Waar mijn eigen zoon, zoals al eens eerder beschreven, in de “uhu”-fase lijkt te zijn blijven hangen, was zijn vriend één en al enthousiasme over de stad, over de gebouwen en super geïnteresseerd in het navigeren door de Parijse Metro. Het was leuk om te zien dat mijn eigen zoon dan ook enthousiast durfde te reageren en zijn stoere u-huh wat kon laten varen. (Niet te erg, natuurlijk, Pas Op zeg…. :D)

En dan het moeder-zoon moment; speciaal ingebouwd, een beklimming van de Eiffeltoren. Nou ja, met de lift natuurlijk. Want lopen als er een lift is, is voor een puber van 15 absoluut geen optie. Eerst in de rij bij de beveiliging, voordat je het plein onder de Eiffeltoren kunt betreden. Wanneer we dan iets zitten te drinken onder de Eiffeltoren voordat we de volgende rij voor de lift in gaan komt er onmiddellijk: “Leuk he, mam, zo’n moeder zoon weekend?” “Ja, echt super leuk” antwoordde ik. En met die 7 woorden was het hele weekend in één klap een DA-VE-REND succes.

Genieten, ten top!

We deelden een gezamenlijke ervaring, we hadden plezier met elkaar en we konden het gewoon hartstikke goed vinden met zn allen. Heerlijk om weer te ervaren. Want, tjonge jonge, dit jaar heeft het nogal eens geknald in de relatie.

Het heeft mij doen beseffen dat het dagelijks leven wel wat wordt overschat. Natuurlijk is het belangrijk om bij de dagelijkse zaken van het leven betrokken te zijn, maar je hoeft niet overal bovenop te zitten. Nu ik mijn zoon minder zie door de week omdat hij meer bij zijn vader is heb ik nog steeds, door wel met hem en zijn vriend naar Parijs te gaan, een geweldige ervaring met hem waar ik met heel veel plezier op terug kan kijken. En de glimmende oogjes op de foto van bovenop de Eiffeltoren zijn werkelijk onbetaalbaar.

En die zeven woorden; het lijkt zo weinig, maar voor mij betekent het alles!

Tot snel!
Anne

 

2 thoughts on “Kwali-tijd! Hoeraa!! Wat een geweldige ervaring!

  1. Pubers, lastig! Ik herken het zo erg: waar zit je bovenop, wat laat je los? “Ze kunnen er zelf ook niets aan doen”, vertelde mijn moeder me nota bene laatst weer. Heeft ze ook wel gelijk in.

    1. Ik zit er zelf nog niet helemaal in, maar het lijkt me lastig te onthouden dat ze er zelf niks aan kunnen doen…
      In the heat off the moment zeg maar… Maar het is wel goed om te weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: