Review: My Magic Mud Tandpasta

Magic Mud hoor ik je al denken?!
Ja het staat er echt!
Ik kocht op het ‘Better health Event’ deze tandpasta en aangezien ik er nog nooit van had gehoord, leek het me leuk om er een review over te schrijven.

Dat deze tandpasta ook nog een pikzwart is, maakt het natuurlijk wel extra leuk om er over te schrijven.
In ieder geval belooft de verpakking mij wittere tanden. En dat deden de aardige meisjes op de beurs ook. Ik was dus erg benieuwd en moest mezelf wel even streng toespreken voor ik mijn tandenborstel werkelijk durfde te gebruiken.

Ja, ik weet het, ik ben een held op sokken! 

Maar de dames op de beurs waren zo lyrisch, dat ik  niet anders kon dan nieuwsgierig worden.
En eigenlijk, smaakt het gewoon net als andere tandpasta! Je vergeet tijdens het poetsen gewoon dat de tandpasta zwart is. Tenzij je in de spiegel kijkt natuurlijk!

Het doosje en de tube zien er, vind ik, geweldig uit! Ik hou van glitter en deze toch wat ouderwetse look.
En de belofte die erop staat, die komt de tandpasta na! Mijn tanden waren werkelijk witter na het poetsen! En dat al na één keer!

Een bijkomend voordeel is dat er geen enge toevoegingen in deze tandpasta zitten. Zelfs kinderen kunnen deze tandpasta gebruiken.
Mijn eerste vraag op de beurs was dan ook: kan ik dit eten? Ik mocht het gerust opeten, als ik die behoefte voelde. 😉 Dat stelde wel gerust.
Ondanks dat vind ik het doosje wel eng. Gezien de grote letters “Carbon”.
Volgens de website is het koolstof van kokosnoot. Dit met bentonietklei geeft de goede werking. Het verwijdert plaque, giftige stoffen die een slechte adem veroorzaken en tandvlekken. 

Verdere ingredienten zijn verder:
Distilled Water, Diatomaceous Earth, Non-GMO Xylitol, Bentonite Clay, Coconut Oil*, Activated Coconut Shell Charcoal, Peppermint Oil*, Citric Acid, Grapefruit Seed Extract, Sweet Orange Oil*, Potassium Sorbate, Rosemary Oil, Stevia*, Tea Tree Oil*, Vanilla Extract*, Xanthan Gum.
*Biologische oorsprong

Ik vond het zelf reuze grappig om met zulke zwarte tandpasta bezig te zijn.
Thomas vond het iets minder. Ik moest hem wel even overhalen om het gewoon eens te proberen. Roan boeit het, zoals altijd niks en doet gewoon alles wat ik vraag aan hem. Hoewel hij na de zoveelste keer er wel zat van was om deze tandpasta voor mij te gebruiken. 😉
Eenmaal aan het poetsen was ook Thomas om. Vooral door de smaak.
Het  zag er eigenlijk ook  wel reuze grappig uit!

 

Een nadeel is wel dat de tandpasta vrij duur is. (€13,50 voor 113 gram)
Maar je hebt echt maar een klein beetje nodig en ook maar één keer per dag. De eerste twee weken. Daarna volstaat drie keer per week.

Conclussie: Ik zal deze tandpasta zeker vaker in huis halen! 
Ik ben sowieso fan van de tandpasta die je tanden witter maakt, maar dat dit ook kan zonder enge toevoegingen, dat haalde mij wel over de streep!

Ben je nou ook nieuwsgierig geworden?
Op de website van Improveyourhealth kun je deze tandpasta vinden en ook bestellen.
Daarnaast hebben ze nog veel meer van deze fijne en goede producten!

Vanaf nu zul je wat vaker een review van mij lezen.  
Nu ben ik benieuwd waarvan jij absoluut een review zou willen lezen!

14 thoughts on “Review: My Magic Mud Tandpasta

  1. Fijne en uitgebreide review! Ik heb ooit eens een donkerblauwe tandpasta gehad volgens mij van oral b. Deed hetzelfde, maar zat inderdaad wel vol toevoegingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: