Waar is dat feestje?! Hier!

Het was al weer een tijdje heel rustig op LadyBos.nl. 
Maar achter de schermen was ik werkelijk super druk! Niet alleen met mijn website, maar meer nog met het organiseren van een feestje!

Ton werd gisteren namelijk al 50 jaar! vijftig mensen! Wat een leeftijd! Dat is voor mij nog een ver-van-mijn-bed-show! 
Maar een bijzondere leeftijd is het wel! Dus reden voor een goed feest!

In januari heb ik bij Ton al gepolst wat hij absoluut niet wilde. En wie hij wel graag erbij wilde of absoluut niet.
Dat was al vroeg ja, maar met voorbedachte rade. Nu zou Ton het namelijk weer naast zich neerleggen en kon ik verder mijn gang gaan! 😉

 

 

Ton had aangegeven dat hij niet te veel poespas wilde. Gewoon een bbq in onze tuin met familie en vrienden.
Maar dit vond ik wel heel simpel en ook niet zo heel leuk. Dus ik bedacht iets anders. Maar het idee van de bbq heb ik het hele jaar gebruikt, zodra Ton zijn verjaardag ter sprake kwam!

Al vroeg begonnen met voorbereiden

Gisteren was Ton dus jarig, dus het feestje organiseerde ik heel bewust een dag eerder.
Ik regelde al in maart een prachtige grote partytent bij Pieter Fledderus, uw barbecue specialist. Samen met genoeg hapjes voor ruim 50 mensen, want daar is deze meneer ook in gespecialiseerd!
En ik vroeg meteen mijn zus, of ze een taart wilde maken. En dat deed ze!

Wat was het moeilijk om zulke dingen niet te kunnen delen met Ton! Ik was vaak zo enthousiast dat ik bijna op mijn tong moest bijten om het voor me te kunnen houden!
Daarom was ik ook altijd erg blij met mijn “smoes”, de bbq op zijn verjaardag zelf!

 

Ook begon ik al op tijd met het maken van versiering. Ik verzamelde potjes en schilderde deze in de kleuren goud en zilver.  Hier konden dan waxinelichtjes in, maar ook zoutjes. 
Daarnaast kocht ik maandelijks wat versiering als slingers en ballonnen. Zo kon ik de kosten mooi verdelen.

oude foto’s

Het belangrijkste voor mij was het maken van “een reis door de tijd”. Ik had Ton zijn moeder in februari ook al gevraagd of ze foto’s van Ton had als baby en als kind. Zo kreeg ik een flinke stapel foto’s. Zo leuk om deze te bekijken! Thomas en Roan konden niet eens zien dat het Ton was en dachten vaak dat ze zelf op deze foto’s stonden! Ook dit kon ik dan niet met Ton delen… Wat deed ik mezelf aan!

Onze buurman, die best handig is, maakte van hout een groot rond bord. In het midden zaagde hij de cijfers 50 uit en een balkje eronder. Dit bord heb ik daarna geschilderd in de thema kleuren goud en zilver. Daarna heb ik alle foto’s erop geplakt. Met de klok rond.
Terwijl ik hier op een dag druk mee bezig was, kwam Ton vroeg thuis uit zijn werk. Thomas waarschuwde me, maar ik had niks in de gaten! Gelukkig bleken onze kinderen slimmer dan ik! Roan rende naar de auto en kroop snel bij Ton op schoot. Zo had ik (gelukkig met de vader van één van mijn gastkindjes) snel dit grote bord verstoppen in de schuur! (en de deur op slot doen natuurlijk!)
Uiteraard had Ton wel iets in de gaten, maar hij vond het alleen maar mooi!

De laatste weken was ik  hier vooral bezig met opruimen. Aangezien Ton dacht dat er een bbq georganiseerd werd door mij, hielp hij goed mee. 

Iedereen knettergek

 

Ondertussen stalkte ik mijn vriendin, want die zou de boel hier regelen als wij het huis hadden verlaten. Anders zou het geen surprise zijn tenslotte!
Die werd ook helemaal knettergek van mij!

 

Zaterdag zelf hoefde ik dus niet veel meer te doen! We ruimden de laatste dingen in de tuin op en hebben de tuin nog netjes aangeveegd. Daarna was alles klaar.
Om kwart voor vijf vertrokken wij naar het restaurant. Ik had gereserveerd bij de Kastantjehoeve . Hier konden we makkelijk heen fietsen. Ze wisten dat Ton 50 werd en dat we tot half acht moesten blijven omdat er bij ons thuis van alles georganiseerd werd.
Ondertussen hebben wij heerlijk gegeten! Wat een gek idee was dat zeg!

 

Thomas en Roan werken ook geweldig mee! Ze hebben me al die tijd fantastisch geholpen! En ze hebben zich geen enkele keer versproken! Zo knap vind ik dat! Maar ook wel een beetje zorgwekkend… Haha!

Ik kon niet stoppen met lachen!

Om stipt half acht vertrokken wij weer op de fiets richting huis.
Mensen, wat was ik zenuwachtig! Zou Ton het wel waarderen allemaal?
Ik heb onderweg een paar keer op het punt gestaan om te stoppen en mijn maag leeg te gooien, zo zenuwachtig! 
Toen we bijna thuis waren zag Ton allemaal mensen in onze straat. Iedereen stond ons op te wachten namelijk. Hij schrok zich echt wild! Maar meer omdat hij dacht dat er brand was ofzo!
Terwijl ik mijn lachen niet meer in kon houden, wat Ton weer boos maakte, haha!

Toen we de straat in fietsten begon iedereen te zingen en fietste Ton door de haag van familie en vrienden, zo leuk!
Hij was helemaal overdonderd! Want iedereen was er! En het hele huis en de tuin was versierd! Er stond ineens een enorme party tent in onze tuin!

Voor mij was het ook nog even spannend, of de versiering en de party tent, dat was geworden wat ik in mijn hoofd had! En dat was het! Het was zelfs nog mooier dan ik in mijn hoofd had!
Zo fijn, dat we zoveel lieve vrienden hebben, die dit allemaal voor mij (en vooral voor Ton natuurlijk!) hebben willen doen!!

Het was geslaagd!

Ton heeft wel zeker 100 keer tegen me gezegd dat dit een meer dan perfect feest was! Hij heeft echt niets door gehad gelukkig! En dit was toch leuker dan een bbq!

Mijn dank is ontzettend groot voor iedereen die heeft meegeholpen om dit feest tot een goed einde te brengen! Mijn liefste zus, voor het maken van de mooiste taart die er bestaat! Mijn buurman, die constant meedacht en meehielp, mijn lieve vriendin, die ik zo ongeveer tot waanzin heb gedreven, mijn andere lieve vriendin en mijn lieve buurvrouwen, die mee hebben geholpen om alles zo ontzettend mooi te versieren en ook Jan, voor het maken van alle prachtige foto’s!!
En verder iedereen die ik vergeten ben en ook iedereen die is gekomen! Bedankt dat jullie het zo goed geheim hebben gehouden!

Zo, dan kan ik eindelijk weer verder met mijn eigen leven! Ook wel weer lekker! 😉

Hebben jullie wel eens een surprise party georganiseerd? En is dat toen ook zo goed gelukt?
Ik lees graag jullie leuke verhalen! Laat ze in een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: