Wasvrouw

Ik denk dat ik echt de meest slechte wasvrouw ben van heel Nederland!
Niet omdat ik geen zin heb hoor, maar ik vergeet bijna standaard mijn was in de wasmachine.

Wat dus eigenlijk betekent dat ik er na 24 uur of meer achter kom dat ik de wasmachine aan had gezet. En dan te bedenken dat ik de wasmachine vaak ook nog op een bepaalde tijd instel!
Want ik zou zo graag een goede wasvrouw zijn. Zo één die meteen haar was aan de lijn hangt, zodra de wasmachine klaar is. En als de was dan droog is, het meteen opvouwt en het keurig op nette stapeltjes legt in de kast waar het hoort.
Echt hoor, dat is een grote droom van mij!

Maar waarom gaat het dan toch fout? Want zo moeilijk is het niet toch?

Allereerst, denk ik, omdat onze wasmachine op zolder staat. Dat is gewoon uit het zicht. De enige reden waarom ik op de zolder kom, is vanwege de was. En bijna alle dagen heb ik kinderen over de vloer. Dan loop ik je niet even snel naar de zolder toe. Daarbij hoor je beneden de wasmachine ook niet. Helemaal niet sinds ik een nieuwe wasmachine heb. In december begaf mijn oude wasmachine het. Niet zonder reden, ik had iets te vaak mijn bh’s mee gewassen, waardoor de beugels die er bijna standaard door kapot gingen, veel schade hadden aangericht… Ook al een duidelijk signaal dat ik geen goede wasvrouw ben, toch? 😉
Anyway, de oude wasmachine had nog wel wat meer lawaai en stond ook niet zo stabiel meer. Dus dan merkte je wel wanneer de was bijna klaar was. Niet dat dit hielp hoor! Ik vergat het net zo goed!

IMG_20170328_204237_621

Als ik dan eindelijk zover was dat ik de was uit de wasmachine haalde, dan stopte ik gewoon alles in de droger. Want ja, het was al zo lang nat, het moest nu snel drogen. Dus hup! in de droger ermee!
Nu heeft mijn droger in februari ook de geest gegeven… (Vast ook niet zonder reden…)
Nu moest ik het wel ophangen! Aangezien onze spaarrekening totaal leeg was na een nieuwe wasmachine en auto! (Ja, ook die gaf de geest in december… maar daar had ik niks mee te maken! 😉 ) 
Ton mopperde wat af in februari. Dat ik eens wat voorichtiger moest zijn met de spullen enzo. Hij had wel gelijk. Maar behoefte aan een nieuwe droger had ik eigenlijk niet… Waar een wasmachine eigenlijk onmisbaar is, voelde de droger meer als luxe. Net als de vaatwasser. (Waar ik bij nader inzien misschien ook wat zuiniger op moet zijn, voordat deze ook de geest geeft… Afwassen zie ik echt niet zitten!)

Ik zag het als een uitdaging, dat de droger de geest had gegeven. Nu moest ik wel de was keurig ophangen en ik moest hier beter in gaan plannen, om geen lege kasten te krijgen.
Waar ik bij de droger nog kon zeggen, wanneer de handdoeken in de douche op waren: kijk maar op zolder, in de droger zit schone en droge was!
Nu, zonder droger kon dat niet!
Ik zou nu de perfecte wasvrouw worden! Met een nieuwe wasmachine en zonder droger!

De perfecte wasvrouw, die uitdaging ging ik met mezelf aan!

We zijn nu bijna 3 maanden verder en ik wordt er steeds beter in!
Zelfs het beddengoed van deze week lag na 24 uur alweer schoon en fris en keurig opgevouwen in de kast! Op een keurig stapeltje!
Ik voel me echt de perfecte huisvrouw, als ik met mijn keurig strak opgevouwen was de zoldertrap afloop. 
Toen ik vanmorgen de wasmachine aan zette, stond ik hier dan ook even bij stil. De zolder zag er keurig uit. Er lag geen achterstallige was voor de wasmachine en de was die klaar is, lag keurig gevouwen klaar in de mand om mee te nemen naar beneden!
Geloof me, daar ben ik, na al die jaren verwaarlozing, best trots op hoor! 😉

IMG_20170504_201921_947

Hoe doe ik dat nu dan?
Ik gebruik altijd hetzelfde wasmiddel. Al zolang ik op mezelf woon. Dat is nu zo’n 14 jaar.
Ik heb wel andere wasmiddel geprobeerd, maar ik kwam altijd snel weer terug bij mijn favoriet: Robijn.
Ook de wasverzachter gebruik ik hier van. Bij andere wasverzachters krijgt Roan allemaal uitslag en dat willen we niet natuurlijk! Daarbij ruiken de wasverzachters van Robijn ook allemaal erg lekker!
Ik gebruik de vloeibare wasverzachter. Dit doe ik in zo’n bekertje, die je bij de wasmiddel krijgt. Dat bekertje gaat halfvol en de rest van het bekertje vul ik met azijn.
Azijn?! Ja, azijn! Ik zag ooit in een programma dat dit heel erg goed is voor zowel je wasmachine, als je wasmiddel!
Want door de azijn kan de wasmiddel beter oplossen. En de azijn voorkomt kalkaanslag in je wasmachine. De geur ruik je echt niet meer na het wassen! Mijn was ruikt echt heerlijk fris naar Robijn! (Oh, ik ben tegenwoordig echt een goede wasvrouw! Ik hou van die geur op de overloop!)
En doordat je ook azijn gebruikt, gebruik je minder wasmiddel! Dus ik zeg: Win Win!

Nu ik geen droger meer heb, moet ik wel sneller de was ophangen. Meestal doe ik dat voor ik ga slapen. In alle rust hang ik de was dan nog op. Neem met mezelf mijn dag door, dan heb ik dat ook maar weer gehad. 😉

Dus eigenlijk ben ik tegenwoordig best trots op mezelf! Mijn kasten zijn al maanden niet meer leeg geweest! Ik kom geen broeken meer tekort, hoe fijn is dat!

Nu alleen nog de lelijke vlekken van gras en modder zien weg te krijgen…
Maar daarover later meer!

One thought on “Wasvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: